Wandelroute Rondje Oele
De omgeving van Oele is prachtig. De wandelroute Rondje Oele is een afwisselende wandeling van 4,6 km vanaf het rustpunt Erve het Geurts. De wandeling loopt door de landelijke omgeving in Oele. Deze route kunt u vinden in de informatiemap in de vakantiewoning (hierin vindt u nog veel meer prachtige wandelroutes).

Wandelroute Panoramapad
Deze wandelroute bij Beckum neemt u mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan.
Je kunt deze routes gratis downloaden op Wandelen & Fietsen in Hengelo | Uit in Hengelo .

Tuindorp wandelroute
Wij hebben misschien wel het mooiste Tuindorp van Nederland. Maar heeft u deze prachtige wijk wel eens echt goed bekeken? Deze wandelroute neemt u langs de mooiste plekjes. Een folder van deze route is te vinden in de vakantiewoning. 

Wandelen in Hengelo
In en rondom Hengelo zijn nog veel meer gebieden waar je prachtig kunt wandelen (ook zonder route). Zoals bij het Kristalbad, het Watertorenpark, Weusthagpark of Waterpark 't Genseler.

Wandelnetwerkkaarten Twente
Bent u op zoek naar nieuwe wandelroutes door heel Twente? Dan zijn de Wandelnetwerkkaarten Twente wel iets voor u. Het wandelnetwerk Twente koppelt honderden kilometers rondwandelingen, ommetjes en lange-afstandswandelingen aan elkaar en bestaat uit meer dan 1000 routes, met ieder hun eigen kleur. De routes brengen je op plekken waar je niet vanzelf komt, zoals bos- en heidelandschappen, veengebieden, historische dorpskernen en meanderende rivieroevers. U kunt kiezen voor een korte of lange route. Deze kaarten zijn te koop bij Hengelo Promotie.

Erg handig is ook de volgende site:

Lijst van startpunten per wandelnetwerk | WandelroutesOverijssel wiki | Fandom

Hierop staan onder 'Twente' alle startpunten van veel verschillende wandelroutes in de omgeving. Deze routes zijn via pijlen langs de weg te volgen, een kaart meenemen is dan niet nodig.